Ablakból konnektor

Hogyan változtasd az ablakod konnektorrá az öntapadós napelemes töltők segítségével?

k

Semmi szükség napelemes panelre a háztetőn, hogy kihasználjuk a napenergia jótékony hatásait és előnyeit.

Mindenki tart attól a rettegett pillanattól a nap közepén, amikor a telefon vagy a számítógép akkumulátora lemerül. Ugye ismerős a szituáció? Ezek azok a helyzetek, amikor az emberek kétségbe esnek és gyors kereresésbe kezdenek. Azonnal betérnek a legközelebbi kávézóba azzal a céllal, hogy rögvest csatlakoztassák készüléküket az áramforráshoz, hogy minél előbb elkezdődjön a lemerült kügyü feltöltése. Mi lenne akkor, ha egy napelemes töltő lehetővé tenné az „energia-éhes” emberek számára a bőséges mennyiségben rendelkezésre álló forráshoz, a naphoz való hozzáférést.

Kyuho Song és Boa Oh dizájnerek koncepciója egy vákumos megoldás alkalmazásáva az ablakra tapasztható napelemes töltőről elegáns és környezetbarát megoldást biztosít mindannyiunk áramigényének kielégítésére. Hogyan is működik ez a különleges környezetbarát dizájntöltő? Az egyik oldalán található a napenergiát összegyűjtő napelem, melyet egy tapadós korong segítségével lehet az ablakra tapasztani, valamint a másik oldalon helyezkedik el a konnektor rész, amibe be lehet dugni adott készülék töltőjét, biztosítva így az akkumulátor azonnali fetöltésének megkezdését.

A tervezők modellezései és számítása szerint a jelenleg még koncepció szintjén létező eszköznek öt és nyolc óra szükséges ahhoz, hogy teljesen feltöltődjön és 10 órányi elektomosságot biztosítana.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s