A jövő parkolóórája – avagy hogyan úszhatjuk meg a bírságolást

A PARKd névre keresztelt parkolóóra a DCA tervező cég koncepciója, melyet azzal a céllal alkottak meg, hogy csökkentsék a parkolásért való fizetéssel együtt járó kellemetlenségeket és kényelmetlenségeket.

pa

Valljuk be őszinten, a fizetős parkolás nem tartozik azon dolgok közé, melyekért önfeledten lelkesedünk. A parkolóórák pedig nagyon is idegesítőek és bosszantóak tudnak lenne, kivált akkor, ha elromolnak és csak apró pénzt fogadnak el, vagy ha azon masinák közé tartoznak, melyek ugyan a tranazakció megkönnyítésének szándékával készültek, de valójában inkább csak megnehezítik azt. De most talán megszülettett a szexi parkoló óra fogalma egy új, érintés mentes módszert alkalmazó prototípusnak köszönhetően.

A DCA dizájn cég koncepció parkolóórájával, a PARKd-dal a következő kérdést teszi fel magának: „Vajon a parkolóórák, miért nem intuitívabbak és rugalmasabbak, annak érdekében, hogy jobban megfeleljenek a felhasználók igényeinek”. És, hogy mivel válaszolják meg a kérdést? Azzal, hogy lehetővé teszik a fogyasztók számára a hitelkártyás, készpénzés, valamint egy olyan mobil applikációs fizetést, mely leveszi a pénzt a számlájukról és a vezeték nélküli kapcsolat segítségével továbbítja a fizetési információt a parkolóórának.

Az egyértelmű felhasználói élmény érdekében a parkolóóra tartalmaz egy gombot, melyet az emberek arra használhatnak, hogy több parkoló időt vásároljanak maguknak. Az óra a könnyen értelmezhető illsztrációnak köszönhetően tudatja az autósokkal, hogy az érmék, egyenként mennyi időt érnek, vagy hogy mikor kell visszatérniük az autójukhoz.

A végeredmény a DCA szerint  “egy nyugodt, hatékony parkolási élmény, mely csökkenti a hagyományos parkolóórák okozta frusztrációt és a szorongást.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s