Bicikli körkép

Végre megérkezett a várva várt tavasz, így Budapest utcáin is egyre több kerékpárost látni. Itt az idő, hogy leporoljátok a drótszamarat és tekerjetek egyet a városban.

Aki pedig még nem rendelkezik ezzel az igen praktikus és környezetkímélő közlekedési eszközzel, az mindenképp szerezzen be egyet, előtte pedig mindenképp olvassa el figyelmesen az alábbi cikket, hiszen hasznos információkkal lehet gazdagabb. Jöjjön a Kis Biciklihatározó, avagy melyik bringa milyen célra alkalmas.

Kezdjük egy klasszikus darabbal, amiből igen sokat látni Budapest utcáin is, főleg így a jó idő beköszöntével. A városi kerékpár a legkedveltebb bringafajták közé tartozik, hiszen olcsó (pár tízezer forintért már be is szerezhetünk egy jópofa darabot) és strapabíró. Főként kis távolságok megtételére alkalmas, szóval ha gyakran látogatsz el a piacra így tavasszal némi gyümölcsöt és zöldséget beszerezni, a legpraktikusabb, ha beszerzel egy városi bicajt. A legtöbb típusnál már alapfelszereltség a csomagtartó-kosár, így nyugodt lehetsz, hogy piaci szerzeményedet biztonságban haza tudod szállítani. Kreatívabbak virággal, szalaggal, matricával csinosíthatják ki kedvenc járgányukat és persze a szivárvány minden színében tündökölhet. Hipstereknek és lányoknak alapfelszereltség egy városi bicaj, garantáltan fel fognak figyelni rátok a másik nem képviselői.

Ja, és a legtöbb romkocsmában külön biciklitároló is van, de azért vigyázzatok, és lehetőleg ne pattanjatok bringára, ha nem teljesen stabil az úttartásotok! 🙂

Íme, 1-2 példány a kedves városi bicók közül:

1      2

A következő típus szintén nagyon népszerű a bringások körében, talán tudjátok is, melyik kerékpárra gondolok. A jó öreg Mountain Bike, bár nevéből adódóan alapvetően hegyi tekerésre alkalmas, mégis a városi biciklisek másik nagy kedvence. Masszív, vastag kerekekkel rendelkezik, így a kátyúkkal teli utakon sem okoz gondot a tekerés ezzel a fajtával. Teleszkóppal ellátott típusai még kényelmesebbé teszik a városi kalandozást. Hegyimenetre, strapára és kellemes vasárnap délutáni bicajozásra egyaránt remek választás.

Lássuk, hogy miről is van szó:

3

Nem maradhat ki a felsorolásból a biciklis trükkök kedvelőinek társa, a gyerekkorunkból jól ismert BMX. Kis kerekű, egysebességes racsnis hajtású, trükkökre, akrobatikára kifejlesztett kerékpár. Ez a típus is egyre népszerűbb városi környezetben, rettenetesen hipster és menő, szóval kerítsétek elő gyerekkorotok kedvencét és tanuljatok meg néhány trükköt, hogy lenyűgözzétek a járókelőket.

Erről beszélünk:

4

Végül pedig ráadásként jöjjön egy bicikli, amit csak igen jó egyensúlyérzékkel rendelkező embereknek ajánlhatunk. Zebrán vigyázni és lehetőleg ne a legforgalmasabb úton próbáljatok végigcikázni vele! 🙂

5

Remélhetőleg mindenki talált kedvére való bringát és hamarosan találkozunk Budapest utcáin! Biciklire fel!

Staféta Express

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s