Tekerj és tovább élsz! – A Staféta most elmondja hogyan 🙂

bicikli

Így a nyár beköszöntével, a biciklizés talán az egyik legjobb módja annak, hogy megőrizzük mind testi, mind lelki egészségünket. Lehetsz fiatal vagy idősebb, ez az a sport, amit kortól függetlenül űzhetsz és meg sem kell erőltetned magad igazán. Számos kutatás foglalkozott már annak bizonyításával, hogy a rendszeres biciklizés pozitívan hat a szervezetünkre. Azon kívül, hogy javítja az állóképességünket, valamint fejleszti az izmainkat, jótékony hatással van a tüdő kapacitásra és a szívműködésre is. És ha testünk fizikai állapota javul, akkor az az életminőség javulását is magával vonja. Összegyűjtöttük nektek, hogy mi az a 4 fő dolog, amire hat a rendszeres tekerés.

 

Immunrendszer erősítése

Az erős immunrendszer védelmet nyújt a betegségek, fertőzések és vírusok ellen. Ha aktívan és rendszeresen sportolsz – mondjuk, biciklizel – akkor erősödik a szervezeted ellenállóképessége.

Izomzat fejlesztése

Ha irigylésre méltó alakot szeretnél, akkor mindenképpen pattanj két kerékre! Bizonyára te is megfigyelted már, hogy a kerékpárosok milyen tökéletes idomokkal rendelkeznek. Talán nem is kell ettől jobb bizonyíték arra, hogy elhidd,  biciklizéssel már rövid idő is alatt látványosan erősítheted az izmaidat. Főként a combok, a vádlik, farizom, illetve a sokak számára problémás területként számító csípő környéke az, ami fokozatosan formálódik az edzések alkalmával. A fogyókúrázni, vagy csupán feszesebb izmokra vágyóknak ez egy kitűnő sportolási lehetőség.

Gerincbetegségek ellenszere

Természetesen ne csak azért sportolj, tekerj, hogy erős, jól kinéző izmokat szerezz magadnak, hanem az egészséges életmód részeként fájdalommentes mozgást és megfelelő tartást érj el.A biciklizéssel erősítheted az alsóhátat és a lábaidat, ami egyben kihat a gerinced állapotára, védelmére is. Fontos, hogy állandóan törekedj a csigolyáid állapotának védelmére, így elkerülheted a különböző gerincbetegségeket, illetve a kellemetlen hátsajgást is.

Stresszmentes kikapcsolódás

Az előzőekben elhangzottakon kívül, tehát hogy javítjuk izmaink és gerincünk állapotát, valamint erősítjük immunrendszerünk egy kiadós tekerés után mentális felfrissülésben lesz részünk. Biciklizés közben, főleg ha szép környezetben tesszük, akkor eláraszt minket a szabadság érzése, amihez hozzájárul a mozgás öröme. Így egyszerűen és gyorsan megszabadulhatunk a felgyülemlett feszültségektől és gondoktól. Tehát ha úgy érzed egy szörnyen hosszú és dolgos nap után, hogy idegeid pattanásig feszültek, akkor érdemes egyből biciklire pattanni és tekerni és tekerni és tekerni…. 🙂

 

Az általunk felsorolt pozitívumok természetesen más sportolási módoknál is megtapasztalhatók, azonban a kerékpározás során észre se vesszük, hogy sportolunk, hiszen kikapcsolódásként, felfrissülésként éljük meg.

Jó tekerést,

Staféta Express

 

 

 

 

 

 

Leave a comment